Novi Sad
05.08.2014.
15:00 > 15:04
Iako se već desetak dana kontejneri u Ulici Felegi Tivadara 1 ne nalaze na toj adresi, građani i dalje odlažu smeće u imaginarne kontejnere.
  • Nenad N.S

    14.08.2014 10:46
    Pored vrtica
    Nigde nije napomenuto da se ta deponija nalazi pored vrtica "Zvoncica", ta crvena ograda je od vrtica i deponija se nalazi 2m od dece koja se tu igraju...
  • V

    06.08.2014 20:50
    U mom kraju imamo par tih velikih gospoda i gospođa koje mrzi do kontejnera da odu, a koji je preko puta bulevara (najnovijeg) pa onda ostave smeće u prolazu do dvorišta. Kad vidimo pokupimo i odnesemo u kontejner jer nama smeta to zagađenje kad su oni već mentalno zagađeni, ne moraju i nas da zagađuju, ma ko bili. Imamo i tako neke bajne komšije koje nisu upoznate sa tim da smo solidarni, pa da se recimo bar jednom godišnje čisti smeće i travuljina u dvorištu zgrade, kao i sneg kada napada i to svi izađemo napolje u dogovoreno vreme i čistimo, čak i ako se ne dogovorimo, ako neko krene da radi, izađe napolje komšiluk pa pomogne.
  • Nikola

    06.08.2014 18:29
    Komunalna policija???
    Sva sreća pa imamo komunalnu policiju! Čemu služe, da mi je znati čemu služe??? Jedino što znaju je da zovu Čistoću da pokupi smeće.
  • "Dodjos"

    06.08.2014 15:38
    Verovali ili ne u tom kraju ima veoma malo "dodjosa", na nivou statisticke greske. Isto kao na Limanu gde postoji slicna deponija. To ne znaci da smo "mi" bolji, nego da "vi" niste bas onakvi kakvima se predstavljate. Vidim da ima i onih koji bi rado uzeli sacmaru u ruke?
    Da "mi" nismo dosli, nasli biste neki drugi nacin za podelu i mrznju, to je stanje uma pojedinaca (kojih je sve vise, a ne mislim samo na Vojvodjane, nego na sve). Zasto je u Jugoslaviji bilo reda i mira? Kao prvo nije bilo ovakve borbe radi egzistencije i velikih socijalnih razlika, a jos vaznije - nije bilo tolike slobode govora. Za svako nepostovanje zakona ili sirenje mrznje je radio pendrek. Tako je bilo i kod mene u Hrvatskoj, etnicke provokacije su bile veoma retke, a kad bi se desile usled pijanstva, narodna milicija je prevaspitavala pendrekom. Plemenske podele i ksenofobija su neke od genetski potkovanih osobina Srba i ostalih ex-Jugoslovena. O tome su pisane knjige. Potrebno je raditi na obrazovanju da bi se te osobine potisnule.
    Ako vec zelite da nesto promenite na bolje, borite se protiv onih pojedinaca koji tako bacaju smece, kao i onih koji vas pljackaju (celokupna politicka garnitura) i na taj nacin vas osiromasuju i unistavaju grad, umesto da se delite po plemenskim osnovama, a to vam nece doneti nista dobro. Ucite bar iz bliske istorije.
  • 06.08.2014 13:59
    Imaginarni kontejneri
    Kontejneri iz Felegi Tivadora NISU premešteni u Save Ljubojeva. Kontejneri su SKLONJENI iz Felegi Tivadora. Oni u Save Ljubojeva su i ranije bili tu.
    Možda naše JKP "Čistoća" malo "štedi" preko naših leđa?
    Ne bacam smeće na tu gomilu, ali možda počnem...
  • 06.08.2014 12:09
    Stednja
    Na primer, u centru Kamenice nema ni jednog jedinog kontejnera, tako da svi iz obliznjih kuca i lokla smece ostavljaju pored onih ulicnih kanti.... Slika i prilika...
    To cistoca stedi
  • L1

    06.08.2014 11:29
    Ista situacija
    Zivim na Limanu 1 i na uglu ulica Milke Grgurove i Jirecekove postoji ozidano mesto za kontejnere, ali posto je ono nedostupno kamionu zbog odnosenja smeca, radnici cistoce su kontejnere pomerili 5 metara dalje kako bi mogli lakse da ih prazne. Ali neki i dalje bacaju smece u taj ogradjeni prostor. Trenutno tamo ima bar 20cm smeca a tu odmah pored se deca igraju. Povremeno dodju iz cistoce i to ociste (verovatno kad neko prijavi). I dalje ne razumem ljude kojima je problem jos tih 5 metara kako bi bacili smece u kontejner. Mislim da bi u ovom slucaju drustveno koristan rad prekrsilaca (na ciscenju ulica od smeca) bio daleko delotvorniji od novcanih kazni.
  • 06.08.2014 10:26
    Eh kada bi sve naše inspekcije radile revnosno svoj posao i izlazile na teren samoinicijativno, a ne samo po prijavi gde građani treba da odrade sav njihov posao (a oni se samo pojave da uzmu mito i zažmure), ovakvih slika ne bi bilo.
  • 06.08.2014 10:08
    Sve ide iz porodice
    Čuj, nema vremena da nosi smeće do kontejnera.
    Pre će biti da je rođen i došao iz sredine - porodice koja deponiju pravi gde stigne.
    Pre drugog svetskog rata u Vojvodini su živeli "domaće švabe" oni su mom dedi bili uzor za obrađivanje njiva, urednost u kući i oko kuće.
    Meni je moj deda uzor i imam vremena da smeće bacim u kontejner.
  • 06.08.2014 09:46
    Malogradjanstina i seljacizam. Zasto uopste iznose smece? Neka ga ostave kod sebe u stanu. I nije neka razlika. Zar ne?
  • S.

    06.08.2014 09:41
    "Kese sa smećem bacim tu na gomilu, jer svi to rade"
    Steta sto ne pocnu da pucaju sebi u glavu. Mozda ce i onda uraditi ono sto "svi rade".
  • :)

    06.08.2014 09:31
    ... znači ne verujem...
    :) ovo kao da je sa NJUZ.NETA :) - VIRTUELNI KONTEJNERI hahahahahah :)

    a ovo mi je najbolji deo:

    " ...očekuju da će za otprilike dva meseca građani shvatiti da se otpad više ne odlaže na staroj lokaciji"

    Znači, brate (tebra) - SRBIJA :) - NEMA DALJE :)
  • 06.08.2014 09:07
    @BOBA - SAČMARA
    Ubio bi coveka zbog kese smeca? Ti si za psihijatriju, kao i ovi sto ti daju pluseve.
  • 06.08.2014 08:47
    @Milica
    Verujem da su te dobro naucili da ne bacas smece po ulici, ali su propustili da ti objasne kako da ne postanes ksenofobni smrad pun predrasuda.
  • Prohibicionista

    06.08.2014 08:30
    Nije to nista
    Vozim bajs Novim Naseljem pre par meseci, tacnije one zgrade iza Rodica i padne KRVAVI ULOZAK na jedno metar ispred mene. Kolika doza lenjosti i seljoberizma to mora da bude WOW...
  • Cale

    06.08.2014 07:30
    isto je i sa parkiranjem
    Isti slucaj imate i sa parkiranjem - ljudima je lakse da auto ostave na ulici, trotoaru ili ispred ulaza zgrade a samo 20 metara dalje ima slobodan parking. Postali smo lenja i bahata stoka kojoj je tesko da proseta 20 metara i kojoj sve mora biti potaman bez obzira na druge. Treba tuci ovaj narod!
  • BOBA

    06.08.2014 04:46
    SAČMARA
    Stoka koja se otelila ne znam ni ja gde baca, po ko zna koji put, smeće kroz prozor solitera na Bulevaru oslobodjenja broj 3. Pre neki dan me je promašila kesa puna smeća i naravno nisam uspeo da vidim odakle je stigla. UŽAS. Ne treba komunalna policija da bude odgovorna. Postavio bih kameru i sačmaru koja će "skinuti" svako djubre sa prozora, pre nego što smeće padne na zemlju. Je'o ih voz koji ih je dovezao u N.Sad!
  • Milica

    06.08.2014 00:38
    novosađanka
    Nas su učili da ne bacamo smeće po ulici,a ovi što su došli sa brda,verovatno to nikako da shvate. Ja svoj grad više ne prepoznajem.
  • dada

    05.08.2014 20:47
    novčana kazna
    Izlazeći iz automobila parkiranog na Bulevaru oslobođenja, u blizini zgrade br. 9, "gospođa", prava-zdrava,pokušavala je svoje kućno smeće ugurati u uličnu korpu za otpatke ispred zgrade, iz koje je već virila kesa sa plastičnom bocom od mleka.Gurajući tu kesu sa smećem,promatrala je moje prebacivanje iz automobila u inval. kolica. Taman kada sam završila i htela ju upozoriti,ona se okrenula i otišla u zgradu.
    Završivši posao u Erste banci,vraćajući se prema autu,posle 15-20 min,na istoj kanti za otpatke su visile dodatne dvije kese sa smećem.Bilo bi zanimljivo parkirati se od 9-10.30h i usliikati stanare koji ostavljaju smeće u korpe za otpatke.
  • 05.08.2014 20:18
    Pa ne mogu komunalci da stignu. Zauzeti su progonom najveceg problema srpske ekonomije-jurenjem bakica oko pijace.
  • Dacha

    05.08.2014 19:49
    Nisu svi dođoši stoka, daleko od toga, ali ovo novosađani ne rade!!!
  • Miroslav

    05.08.2014 19:45
    Moj prozor gleda na ovu lokaciju i svaki put kada pogledam pomislim koji pametnjakovići bacaju tu smeće i koji pametnjakovići su sklonili kontejnere odatle.
    Kontejnere su prebacili na parking mesto tamo gde niko ne nosi smeće.
  • cirkus

    05.08.2014 19:43
    medrano
    Može neko da bude dođoš (izbeglica) i da oseća ovaj grad kao svoj, da vodi računa u svakom smislu o njemu a zbog ne kulturne sto.. e koje nema ni osnovno a a kamolu kućno vaspitanje (dobar dan i doviđenja) pa i rođenih novosađana kao što sam i sam moj grad se pretvorio u naj goru t... mahalu ili palanku i mnogo me je stid i sram...
    Mogu kontejneri da budu bilo gde opet će neko da paca sa terase, prazni pepeljari ispod kola ali bože moj u naj boljem slučaju možemo ih postitedi, opomenuti ili učiniti nešto što će njihom mozak razumeti, mada teško...
  • Nemac

    05.08.2014 19:30
    eu
    kada srbija udje u eu onda ce nemci doci da ociste srbiju
  • wifi

    05.08.2014 19:22
    strava
    Ne verujem u kakve slike gledam. Ovo je ta kultura i tolerancija o kojoj se prica.
  • Djole

    05.08.2014 19:08
    stoka!!!
  • V

    05.08.2014 19:04
    NS
    Ovde se piše o nekim premeštenim kontejnerima, a šta raditi sa onim nes(a)vesnim građanima koji uriniraju po celom centru, pogotovo u porti? Zašto javni toalet u centru grada radi vikendom do 22 h?
  • 05.08.2014 18:47
    To se resava tako sto bi komunalci trevali parkirati auto par desetina metara dalje. Foto aparat u ruke i cim neko krene da baca djubre fotografisati, izaci iz kola i naplatiti 10.000 dinara. Tako to rade svuda u svetu gde sa pojavi divlja deponija. Cim kazne njih desetak to se brzo rasiri po kraju i niko vise nece bacati djubre. Svremena na vreme svratiti i kazniti jos ponekog cisto da stanare podsete da komunalci i dalje obraćaju paznju na tu ulicu.
  • Nebojša

    05.08.2014 18:43
    Siromašna kultura urbane higijene ili opšta indife
    Primer. Kad su stavili žute pet kaveze bio sam prijatno iznenadjen odzivom gradjana. Postalo bi to praksa da gradjani nisu videli besmislenost samog cina jer se pet otpad mesao sa komunalnim pri kupljenju u kamione. Kad su Romani počeli halapljivo da ih obijaju, prevrcu, razbacuju, kradu džambo vreće i samu sekundarnu sirovinu bez ikakvih sankcija, stav je postala još besmislenija. Ovakve akcije recikliranja u budućnosti neće nailaziti na tako dobar odziv građanštine i njihova svet o tome će se teško popraviti sa obzirom na viđenu praksu.
  • 05.08.2014 18:40
    Malo razuma
    Pored "pametovanja" dokonih, možda su mogli postaviti neku tablu sa natpisom da je kontejner premešten. Ovako stoji betoniran plato, pa ljudi misle sigurno čistoća odnela kontejner na pranje, pa će ga vratiti!
  • Novosadjanka

    05.08.2014 18:38
    Dodjosi
    Gospodine Ilija, sta znaci dodjos? Svi od negde dolaze ali se ne ponasaju ovako. Dodjos je onaj ko je dosao onako usput da bi otisao a ne da zivi u Novom Sadu. Neka se zapita svako ko tako misli.
  • s

    05.08.2014 18:38
    Sramota!!!
    Kontejner se nalazi svega 20-ak metara od ove deponije,i bilo je vreme da se skloni,zar deca iz vrtica treba po ceo dan da udisu smrad!!
  • Novosadjanka

    05.08.2014 18:35
    STOKA OSTAJE STOKA
    Izvinjavam se svima normalnima, onima koju osudjuju ili ne osudjuju. Mislim da su takvi ne za osudu, vec ne za zivot. To vise nije ni kucno nevaspitanje, to je degradacija onoga sto se naziva COVEK. Spadaju u drugu vrstu ....
  • K.u.K

    05.08.2014 18:25
    Zavitlam iiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Ja moje smece zavitlam sa treceg sprata i ajd zdravo, a kome ce na glavu to me bas ni malo ne interesuje ! ! ! ! !
  • 05.08.2014 17:57
    deki
    a šta reći za divlju pijacu kod Satelitske pijace....smrad,kontejner roba,uriniraju oko zgrada,pred ulazu u zgradu stoje i prodaju,i niko ništa da preduzme,sve sami romi,odakle više dolaze,bog sveti zna....komunalno i polcijo preduzmi nešto
  • Ilija Čvorović

    05.08.2014 17:56
    Jesmo li i to mi dođoši napravili?
  • Maja

    05.08.2014 17:35
    imaginarni kontejneri
    to me nasmejalo :D pa nek se inspekcija lepo parkira u blizini, cim uhvati prvog, kazna 30 000. i onda to objaviti da svi znaju i resen problem.
  • Agronom sa sela

    05.08.2014 17:24
    Nije mi njasno


    Nikad neću dokučiti sublimisane poruke stoke bez repa koja tumara po "gradu"!?
  • Novo NasIlje

    05.08.2014 17:19
    pun grad g....a
    Pa samo pogledajte divlja romska naselja (da ne kažem ciganska) po celom NS, a posebno Naselje i Detelinara po zelenim površinama. Tako je već, manje vise 15 godina. Inkluzija, sprdačina!!!
  • 05.08.2014 16:28
    Domaci Cvarkovi koji pametuju i oko kontejnera i naravno podstanari koji misle nije ovo njihov grad...
  • 05.08.2014 16:27
    @Ilija Čvorović
    Naravno, sto pitas?
  • rotkvarijanac

    05.08.2014 16:18
    stajali tu 40 godina, kad smo žena i ja bili mladi a sad se setili da ih sklone, kad smo omatorili i teško nam pada da se spustimo sa četvrtog sprata bez lifta i još da sa punim kesama idemo u Save Ljubojeva. Znam ja da je kontejner bio u blizini obdaništa i da verovatno smrdi, naročito leti ali, potrudite se i nadjite neko pametno rešenje. Ceo naš kvart je sastavljen od uglavnom starog sveta, starosedelaca a zgrade pravljene šezdesetih prošlog veka.
  • fox

    05.08.2014 15:34
    sta je tu cudno?!
    ja bih iz limanskog parka i sa limana 3+4 mogla da posaljem gomilu jos gorih fotografija!!!!! ljudi su gori od stoke!
  • 05.08.2014 15:29
    Rajko
    Imate fotoaparat, mobilni sa kamerom ...


    SLIKAJTE SKOTOVE i imacete dokaze ! !
  • Jan Chi

    05.08.2014 15:24
    nema se vremena?
    Pa covece, izadji jedan minut ranije i baci kesu djubreta, lencugo jedna! Djubre se moze baciti i kasnije posle posla i obaveza ili uvece pred vecernju setnju. Sto se tuce "Cistoce", nemojte im odnositi djubre, pa nek im snrdi pod nosom i nek se skupljaju pacovi, pa da.
  • hm

    05.08.2014 15:16
    da
    Vau, njegovo jutro je isplanirano. Nek krene ranije pa ce imati vremena. Sto u svom stanu ne baca smece tako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna